Economie

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A AGRICULTORILOR A ATRAS ATENȚIA PRIM-MINISTRULUI ASUPRA PROBLEMELOR PRODUCĂTORILOR AGRICOLI

08 aprilie, 2020

Federația Națională a Agricultorilor din Republica Moldova (FNFM) a solicitat prim-ministrului Ion Chicu să ia măsuri urgente pentru a sprijini producătorii agricoli autohtoni.

Potrivit agenției INFOTAG, într-o adresare, FNFM a adus la cunoștință îngrijorările fermierilor legate de constrângerile dure a comercializării produselor agricole, în special a legumelor și fructelor în situația creată.

În acest context FNFM a propus un șir de măsuri, în special deblocarea activității piețelor angro de desfacere a produselor agricole, însoțită de controlul strict a respectării măsurilor de protecție pe teritoriul lor. O altă măsură se referă la permisiunea de a realiza, începând cu 1 mai, comerțul stradal cu fructe, pomușoare și legume, în baza unui Regulament care să prevadă condițiile de organizare a comerțului stradal, fără a compromite cerințele Stării de Urgență.

Cea de a treia măsură prevede impunerea unităților comerciale condiția de comercializare, începând cu 10 aprilie, în dependență de prezența produselor menționate pe piața internă, a produselor autohtone în proporție de cel puțin 75%.

„Pentru verificarea îndeplinirii acestei condiții unitățile comerciale vor prezenta organelor de stat abilitate Rapoarte statistice a volumelor de produse menționate comercializate față de volumul total comercializat pe unitate de comerț”, se explică în adresarea FNFM.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.