Economie

AMBASADORUL POLONIEI ÎN MOLDOVA: PIEŢELE UE SUNT CONVENABILE PENTRU EXPORTATORII MOLDOVENI, CĂCI SUNT SERIOASE

28 mai, 2020

Piaţa Poloniei, precum şi ale altor ţări ale Uniunii Europene, este una serioasă, de aceea companiile moldoveneşti care exportă în ţările comunităţii europene pot fi sigure de stabilitate. Potrivit agenţiei INFOTAG, această opinie a fost exprimată de Ambasadorul Poloniei în Moldova, Bartlomiej Zdaniuk, într-un interviu oferit cu ocazia Zilei Europei.

"Pieţele serioase înseamnă că nu este atât de uşor să ocupi o nişă în ele, deoarece trebuie să lucrezi cu dorinţele clienţilor, care nu întotdeauna sunt la fel peste tot. Însă dacă obţii cu greu o parte a pieţei, poţi fi sigur că această poziţie va rămâne sau chiar va deveni o etapă în calea către o prezenţă şi mai mare", a spus el.

Diplomatul a subliniat că piaţa poloneză nu este pentru cei care pot schimba brusc cerinţele sau care chiar se pot închide pe neaşteptate din anumite motive.

"Suntem membri ai UE deja de 16 ani, aşa că ne-am convins şi putem confirma că merită să munceşti pentru a intra pe piaţa europeană merită, deoarece acolo poţi obţine cele mai mari câştiguri la cel mai înalt nivel de stabilitate", a spus el.

Bartlomiej Zdaniuk consideră că, pe lângă produsele vinicole, Moldova poate exporta în Europa, inclusiv în Polonia, produse ecologice de înaltă calitate, deoarece Moldova "a păstrat direcţia către produse naturale, sănătoase şi gustoase".

"Toţi cei care vin aici remarcă faptul că produsele locale nu sunt numai gustoase, ci şi cultivate aşa cum se făcea înainte: fără adaosuri care ar putea contribui la un preţ mai mic, dar calitatea se pierde. Aceasta este o componentă foarte importantă, care trebuie menţinută", a spus diplomatul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.05.28 12:55 Elena
    Dl diplomat are dreptate...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.