Economie

PLATFORMA DA SPERĂ CĂ FONDUL DE DEZVOLTARE A AGRICULTURII VA FI MAJORAT

25 iunie, 2020

Platforma DA speră că Parlamentul va aproba în viitorul apropiat majorarea Fondului Naţional de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural.

Potrivit agenţiei INFOTAG, despre aceasta a menţionat preşedintele fracţiunii Platformei DA, Alexandru Slusari, miercuri, la un briefing de presă, precizând că în cadrul şedinţei comisiei parlamentare de profil, "a fost aprobat amendamentul Platformei DA privind principiile de subvenţionare a agriculturii, care va schimba semnificativ caracterul completării Fondului".

"Noi de mult am propus ideea ca cel puţin 3% din cheltuielile bugetului de stat să fie direcţionate spre susţinerea sectorului agricol. Dacă proiectul de lege va fi aprobat, aceasta va însemna că mecanismul va funcţiona începând cu 2021. Dacă vorbim despre beneficiul practic, aceasta înseamnă că volumul Fondului va creşte cu până la 50% (constituind cel puţin 1,6 mlrd. lei în indicatorii anului 2020)", a spus deputatul.

Potrivit lui, dacă "proiectul va fi susţinut în Parlament, acesta va fi un mare pas înainte pentru întreaga ramură".

"Acest lucru este foarte important, în situaţia în care datoriile întreprinderilor specializate cresc, iar Fondul nu poate satisface necesităţile pe fundalul acestui an agricol dificil. Acest lucru va crea un element important de predictibilitate. Eforturile noastre au dat roade, sectorul agricol este una dintre priorităţile noastre şi vom continua să lucrăm în această direcţie", a spus Slusari.

El a amintit că proiectul de lege urmează a fi examinat în a doua lectură la următoarea şedinţă plenară şi a îndemnat deputaţii tuturor facţiunilor să sprijine iniţiativa.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.