Economie

GUVERNUL VA VENI CU NOI PROPUNERI ÎN SUSŢINEREA AGENŢILOR ECONOMICI – PREŞEDINTELE IGOR DODON

29 iunie, 2020

Guvernul va veni cu noi propuneri în susţinerea agenţilor economici care au avut de suferit în perioada pandemiei de coronavirus. Potrivit agenţiei INFOTAG, o declaraţie în acest sens a făcut Preşedintele Igor Dodon luni dimineaţa, după întrevederea săptămânală cu preşedintele Parlamentului şi prim-ministrul.

Potrivit lui, după reluarea activității economice, situația în economie a început să se îmbunătățească.

„În iunie, veniturile bugetului nostru vor fi cu aproximativ 270 mil. de lei mai mult decât în anul trecut. După recesiunea din aprilie și mai, situația bugetară a început să se îmbunătățească. Acest lucru ne permite să venim cu noi inițiative de sprijin pentru stimularea activității economice. Este vorba despre completarea fondului de subvenții în agricultură, susţinerea întreprinderilor mici și mijlocii, a parcurilor industriale”, a spus Dodon.

El a menționat că aceste măsuri vor fi discutate luni, la şedinţa coaliției de guvernământ, cu participarea Președintelui și a prim-ministrului.

„Dacă măsurile vor fi aprobate, acestea vor fi înaintate spre examinare Parlamentului, care va organiza ședințe plenare săptămâna aceasta. De asemenea, urmează a fi elaborate și propuse Parlamentului spre aprobare modificări la legea bugetului de stat, care prevăd dublarea treptată a salariilor lucrătorilor medicali”, a spus Președintele.

El a mai subliniat că „săptămâna aceasta încep lucrările de reparație masivă a drumurilor, precum și implementarea altor proiecte de infrastructură”.

Dodon a menționat că vor fi efectuate proceduri interne pentru a iniţia noi negocieri cu privire la acordarea creditului rusesc pentru Moldova. El a amintit că, săptămâna trecută, în timpul vizitei de lucru în Rusia, a discutat această problemă pentru a desfăşura noi negocieri și a primi creditul planificat de 200 de milioane de euro.

După cum a informat anterior INFOTAG, acordul cu Rusia privind acordarea unui credit de 200 mil. euro a fost semnat pe 17 aprilie, iar pe 23 aprilie documentul a fost ratificat de Parlament. Curtea Constituțională a anulat acordul, precum și hotărârea de guvern privind iniţierea negocierilor cu Rusia pentru acordarea creditului și a legii Parlamentului de ratificare a acordului. Curtea Constituțională și-a explicat decizia prin faptul că o serie de clauze ale acordului contravin legislației naționale și internaționale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.06.29 17:13 Malai
    Credeti ca asta sa ajuta?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.