Economie

ÎN PRIMUL TRIMESTRU, VALOAREA PIEŢEI DE COMUNICAŢII ELECTRONICE ÎN MOLDOVA A CRESCUT CU 0,3%

30 iunie, 2020

În primul trimestru, volumul total al veniturilor obţinute din vânzarea serviciilor de comunicaţii electronice (telefonie mobilă, telefonie fixă, Internet mobil, Internet fix, retransmisie a programelor audiovizuale, venituri din alte activităţi în domeniul comunicaţiilor electronice) a constituit 1,5 mlrd. lei ($86,7 mil.), fiind cu 0,3% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului 2019.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la datele agregate de Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), veniturile obţinute pe piaţa serviciilor TV contra plată au crescut cu 10,9% şi au însumat 46 mil. lei, iar pe piaţa serviciilor de acces la Internet mobil şi Internet fix s-au majorat cu 8,8% şi respectiv cu 2,4%, însumând 298,6 mil. lei, şi respectiv, 341,4 mil. lei.

Volumul vânzărilor serviciilor de telefonie mobilă au crescut cu 0,7% şi au constituit 746,4 mil. lei, iar veniturile realizate din alte activităţi în domeniu au înregistrat o creştere de 19,9%, alcătuind 166 mil. lei.

Totodată, vânzările obţinute din vânzarea serviciilor de telefonie fixă au scăzut în perioada de referinţă cu 17,6% şi au totalizat 97,1 mil. lei.

Cele mai semnificative venituri medii lunare per utilizator (ARPU) au fost înregistrate pe piaţa accesului la Internet fix - de 168,7 lei şi accesului dedicat la Internetul mobil - 87,6 lei. Valoarea acestui indicator pe piaţa serviciilor de telefonie mobilă a fost de 69,8 lei, pe piaţa serviciilor de TV contra plată - de 45 lei, pe iar pe piaţa serviciilor de telefonie fixă - de 30,4 lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.