Economie

„TRANSGAZ” A REITERAT INTENŢIA DE A FINALIZA CONSTRUCŢIA GAZODUCTULUI UNGHENI-CHIŞINĂU PÂNĂ LA 1 AUGUST

03 iulie, 2020

Până la 1 august, gazoductul Ungheni-Chişinău va fi dat în exploatare. Despre aceasta a declarat directorul general al „Transgaz România”, Ion Sterian, la întrevederea cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la surse din cadrul ministerului, întrevederea a avut loc în raionul Ungheni, unde au inspectat câteva loturi de șantier ale conductei.

„Interconectarea Republicii Moldova cu sistemul de gaze naturale din România este o prioritate pe agenda de securitate energetică a țării. Astăzi acest proiect investițional de diversificare a furnizorilor și a rutelor de livrare a gazelor naturale în Republica Moldova se află la etapa finală, iar conducta de gaze a ajuns la Chișinău”, a spus Railean.

Directorul „Transgaz” a menţionat că, la prima etapă, prin gazoduct vor putea fi livrate 1,5 mil. metri cubi de gaze pe zi.

„Către 1 decembrie vom putea asigura transportarea a 2-3 mil. metri cubi de gaze pe zi. După instalarea stației de comprimare şi reglare de la Gherăeşti, către 1 ianuarie 2021 vom putea transporta în Republica Moldova 4 mil. metri cubi de gaze pe zi”, a spus Ion Sterian.

„Până la 1 august 2020 suntem gata să dăm în exploatare conducta Ungheni-Chişinău. La această etapă,

Compania română a reiterat intenția sa de a dezvolta sistemul național de distribuție a gazelor prin construcția unei stații de comprimare a gazelor în Republica Moldova.

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început pe 18 februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 de km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 mil. euro conform proiectului devizelor de cheltuieli din cadrul documentației de proiect elaborate de „Transgaz”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.07.04 12:06 Alexei
    La sfirsit sa avem gazoduct care ne da salvarea...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.