Economie

PAS CONSIDERĂ CĂ MĂSURILE GUVERNULUI SUNT INSUFICIENTE ŞI INSISTĂ PE PROCEDURA STANDARD ÎN PARLAMENT

07 iulie, 2020

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) consideră că măsurile propuse de Guvern în modificările la bugetul de stat prin angajarea răspunderii sunt insuficiente şi de aceea legea trebuie să treacă procedura standard în Parlament.

Potrivit agenției INFOTAG, această opinie a fost exprimată luni, în cadrul unui briefing, de președintele fracţiunii PAS, Igor Grosu, care a calificat drept „necorecte încercările de a înlătura Parlamentul de la discutarea unui subiect atât de important precum modificarea bugetului”.

El consideră că insistența lui „Dodon și Chicu asupra adoptării legii sub responsabilitatea Guvernului este o încercare de uzurpare a puterii”.

În opinia PAS, proiectul are nevoie de completări, în special, de susţinere pentru sectorul HoReCa prin plata indemnizaţiilor de șomaj tehnic în valoare de 75% din salarii, achiziționarea a 500 de mii de teste suplimentare de coronavirus pentru testarea în masă, alocarea pentru sectorul agrar a circa 300 mil. lei sub formă de subvenții, dar nu 100 mil.lei, așa cum este prevăzut în proiectul Guvernului.

„Mă adresez către Dodon și Chicu: puteți și trebuie să anulați adoptarea legilor sub responsabilitatea Guvernului, acestea trebuie să treacă procedura obișnuită. Parlamentul le va examina și le va aproba. Fracțiunea PAS va sprijini orice inițiativă bună în beneficiul cetățenilor. Iar Guvernul care de câteva luni nu a făcut nimic caută pur și simplu un pretext pentru demisie. Dar haideţi să oferim ţării un buget rectificat, iar apoi, vă rog, scăpaţi republica de Guvernul catastrofă”, a spus Grosu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.