Economie

APP A REZILIAT CONTRACTUL CU "AVIA INVEST" DIN CAUZA NEEXECUTĂRII OBLIGAŢIUNILOR INVESTIŢIONALE

13 iulie, 2020

Agenţia Proprietăţii Publice (APP) a reziliat contractul cu "Avia Invest" privind concesionarea Aeroportului Internaţional Chişinău din cauza neexecutării obligaţiunilor investiţionale. APP a solicitat restituirea bunurilor luate în concesiune.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la un comunicat al APP, decizia a fost luată în legătură cu faptul că "Avia Invest" "nu a executat obligaţiile contractuale, acumulând restanţe la capitolul investiţii în jur de 66,2 mil. euro".

În aprilie, APP a expediat concesionarului o notificare preliminară, acordând o perioadă de 60 de zile, în care compania urma să constituie o garanţie valabilă de bună execuţie a contractului de concesiune.

Gestionarii "Avia Invest" au afirmat la o conferinţă de presă recentă că "compania îşi îndeplineşte obligaţiunile investiţionalei în conformitate cu planul şi contractul de concesiune din 2013".

"Compania a investit peste 90 mil. euro în infrastructura aeroportului. Toate opiniile formulate în acest sens de APP sunt absurde şi făcute fie din neştiinţă, fie sub presiune politică", consideră investitorul concesionar.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.