Economie

OAMENII DE AFACERI CHINEZI SUNT INTERESAŢI DE PROPRIETĂŢILE PUBLICE ALE MOLDOVEI CARE SUNT DE VÂNZARE

26 august, 2020
<mt_str50>

Oamenii de afaceri din Republica Populară Chineză sunt interesați de procurarea bunurilor proprietate a statului expuse la vânzare, a declarat ambasadorul Chinei în Republica Moldova, Zhang Yinghong, la întâlnirea de ieri cu directorul Agenției Proprietății Publice (APP), Ghenadie Țepordei.

Potrivit agenţiei INFOTAG cu referire la comunicatul APP, el a menționat că „investitorii chinezi văd în țara noastră un climat investițional favorabil și sunt gata să investească în diferite sfere”.

În cadrul dialogului a fost abordat un spectru larg de subiecte referitoare la cooperarea şi susţinerea reciprocă dintre cele două ţări, la activitatea Agenției și proprietățile publice.

Cu acest prilej domnului Ghenadie Țepordei, director general al Agenției Proprietății Publice, i-a fost transmisă o invitație oficială de la omologului său de la Beijing de a vizita China (după valul de Coronavirus din întreaga lume) în vederea stabilirii unor noi relații de colaborare.

Ghenadie Țepordei a exprimat gratitudine și recunoștință părții chineze pentru sprijinul acordat țării noastre precum și a reiterat interesul Agenției pentru consolidarea relațiilor dintre cele două state.

Pe final, interlocutorii au fost unanimi în opinia privind oportunitatea de a continua o agendă de acțiuni axată pe dezvoltarea noilor perspective de aprofundare a cooperării moldo-chineze.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.08.26 18:01 Eva
    Ambasador are o pozitie activa si dinamica...
  2. 2020.08.26 18:06 Pavel
    $1 000 000 000 pentru CHINA nu este nimic, da pentru noi acesy volum de investitii - aste ca o fantastica...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.