Economie

PARLAMENTUL A ADOPTAT UN PACHET DE MĂSURI PENTRU SPRIJINIREA AGRICULTORILOR ȘI A SISTEMULUI DE EDUCAȚIE

11 septembrie, 2020

Parlamentul a aprobat vineri în ultima lectură un pachet de măsuri de sprijinire a agricultorilor, precum și a educației.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, pachetul de măsuri legate de producătorii agricoli afectați de secetă prevede subvenționarea dobânzii la împrumuturile luate de fermieri, subvenționarea din contul TVA la impozitul funciar și alte plăți salariale și un moratoriu asupra auditurilor fiscale până la sfârșitul anului. Aceste măsuri vor necesita alocarea a încă 100 de milioane de lei.

A doua lege prevede alocarea a 105 milioane de lei pentru a plăti profesorilor orele suplimentare pentru următoarele trei luni, luând în considerare situația cu pandemia și tranziția instituțiilor de învățământ la un mod special de lucru.

Proiectul a exclus dispoziția privind eliminarea indemnizaţiei de 16 mii de lei pentru lucrătorii medicali care au contractat coronavirusul în timpul serviciului.

În a doua lectură, au fost aprobate și modificările legii Camerei de Comerț și Industrie (CCI), care vor certifica forța majoră ca urmare a dezastrelor naturale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.11 17:59 Stas
    Chit nu da statu, tot timp pentru agrarienii nostrii o sa fie putin.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.