Economie

AMBASADORUL FRANŢEI A DISCUTAT CU MINISTRUL JUSTIŢIEI DESPRE REFORMA JUDICIARĂ DIN REPUBLICA MOLDOVA

15 septembrie, 2020

Ambasadorul Franţei în Republica Moldova, Pascal Le Deunff, a discutat cu ministrul justiţiei din Republica Moldova, Fedei Nagaceevschi, despre cursul reformei judiciare în republică, informează Ambasada Franţei la Chişinău, citată de agenţia de presă INFOTAG.

Conform raportului, ambasadorul a cerut ministrului "să continue aceste reforme şi să găsească un consens pe diferite direcţii: adoptarea unei reforme constituţionale cu privire la componenţa Consiliului Suprem al Magistraţilor; adoptarea unei strategii şi a unui plan de acţiune pentru reforma justiţiei; îmbunătăţirea condiţiilor de atestare a judecătorilor". Diplomatul francez a anunţat despre disponibilitatea ţării sale ca, în cadrul Uniunii Europene, "să continue cooperarea şi sprijinul în implementarea efectivă a reformei justiţiei pentru a crea o justiţie moldovenească independentă şi echitabilă". "Ambasadorul şi-a exprimat îngrijorarea că oamenii sunt frustraţi de faptul că unele persoane a căror integritate este pusă la îndoială se întorc în sistemul judiciar. Acest lucru ar putea pune sub semnul întrebării sinceritatea declaraţiilor oficiale cu privire la angajamentul de a reforma sistemul judiciar ", se arată în comunicat.

De asemenea, Pascal Le Denf a subliniat în conversaţia sa cu ministrul justiţiei importanţa pe care Franţa o acordă ratificării de către Republica Moldova a Convenţiei de la Istanbul a Consiliului Europei privind combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Anterior, autorităţile moldoveneşti au promis să ratifice acest document.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.