Economie

ŞEDINȚA COMISIEI INTERGUVERNAMENTALE MOLDO-RUSE VA AVEA LOC ÎN OCTOMBRIE ÎN REGIM ONLINE

18 septembrie, 2020

În octombrie, va avea loc, în regim online, şedința Comisiei interguvernamentale moldo-ruse. Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, acest lucru a fost anunțat de președintele Igor Dodon vineri dimineață în cadrul emisiunii sale de pe rețelele de socializare „Președintele răspunde”.

Potrivit lui Dodon, el a discutat această problemă cu ministrul agriculturii și alimentației, Ion Perju, copreședinte al Comisiei respective.

Dodon a menționat că Moldova este interesată de rezolvarea a patru probleme principale în relațiile cu Rusia.

„În primul rând, problema împrumutului rusesc de 200 de milioane de euro. Sunt sigur că vom primi acest împrumut. În al doilea rând, e vorba despre acordul privind protecția socială, pe care îl așteaptă mii de concetățeni care lucrează în Rusia”, a spus președintele.

A treia problemă numită de preşedinte a fost acordarea de către Rusia a unei donaţii de câteva zeci de mii de tone de motorină.

„În condițiile secetei fără precedent din acest an, în iulie, am adresat această întrebare președintelui rus Vladimir Putin. Iar rușii, ca nişte frați adevărați, au decis să ne ajute. Cred că acest ajutor va veni. Președintele nu va interveni în distribuirea ajutorului, guvernul se va ocupa de aceasta”, a spus Dodon.

A patra problemă a lui Dodon se referă la vaccinul rusesc împotriva COVID-19.

„Știu că în Rusia este ocupată cu propriile regiuni. Totul este programat conform orarului și „va fi dificil să pătrundem şi noi în acest program. Dar sperăm foarte mult că vom putea primi 100-150 de mii de doze de vaccin pentru a imuniza categoriile vulnerabile și pe cei care sunt acum în prima linie. În același timp, vaccinarea ar trebui să fie benevolă”, a subliniat Dodon.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.