Economie

UNIUNEA EUROPEANĂ A ACORDAT ASOCIAŢIILOR OBŞTEŞTI GRANTURI PENTRU DEZVOLTAREA REGIUNII CENTRU

22 septembrie, 2020

În cadrul programului de granturi locale al Uniunii Europene, 14 organizații obşteşti din regiunea de dezvoltare Centru au primit certificate pentru un total de 750 de mii de euro.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, marți, reprezentantul Asociației pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER), Ala Revenco, a declarat într-o conferință de presă că principalul obiectiv al proiectului este implicarea societății civile în monitorizarea și promovarea principiilor dezvoltării durabile și a valorilor UE.

Magdalena Müller-Uri, reprezentantă a Delegației UE în Republica Moldova, a menționat că UE investește 5 milioane de euro în societatea civilă a republicii, iar acest program este similar cu celelalte programe de infrastructură implementate în Republica Moldova și vizează sprijinirea inițiativelor locale, în special a proiectelor de alimentare cu apă.

„Proiectul acoperă diverse domenii, precum eficiența energetică, gestionarea deșeurilor municipale și alimentarea cu apă. Încurajăm organizațiile care au trecut ultima etapă de selecție să coopereze între ele și cu administrația publică locală ”, a declarat Christina Otto, reprezentantul Agenției germane de dezvoltare GIZ în Moldova.

Proiectul va fi implementat în perioada septembrie 2020 - octombrie 2021

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.