Economie

​MOLDOVA VA BENEFICIA DE SUPORTUL POLONIEI ŞI AL USAID ÎN DOMENIUL DEZVOLTĂRII RURALE

23 septembrie, 2020
<mt_str50>

„LEADER pentru Moldova rurală”, este denumirea proiectului lansat marți și finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Poloniei, în cadrul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare – Polish AID și cu sprijinul USAID în Moldova.

Potrivit agenţiei de presă ”INFOTAG”, marți, Ana Chihai, administratorul proiectului MRLP, Solidarity Fund PL (organizația care implementează proiectul în R. Moldova), a prezentat, în cadrul unei conferinței de presă componentele proiectului.

Ediția 2020 are scopul să contribuie la dezvoltarea zonelor rurale prin implementarea și consolidarea abordării LEADER, crearea a 16 grupuri de acțiune locală și sprijinirea deja existente, finanțarea micro-proiectelor (de aproximativ $ 4000) și a proiectelor mici, (de aproximativ $10.000).

Potrivit președintelui rețelei naționale LEADER, Marina Albu, acest proiect este rezultatul efortului depus de partenerii de dezvoltare, societatea civilă și guvernul RM”.

Ambasadorul Poloniei la Chișinău, Bartlomiej Zdaniuk a numit Moldova “o țară foarte frumoasă care are nevoie de asemenea proiecte”.

„Dezvoltarea începe de la proiectele mici, spre proiecte mai mari, de aceea a venit timpul să schimbăm modul de funcționare a comunităților noastre”, a mai adăugat el.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.