Economie

​PREMIERUL A CERUT MAI MULTĂ MEDIATIZARE ȘI TRANSPARENȚĂ ÎN PROCESUL DE PRIVATIZĂRI

24 septembrie, 2020

Miercuri, în cadrul ședinței de guvern, premierul Ion Chicu a cerut conducerii Agenției Proprietății Publice (ADR) mai multă transparență şi mediatizare în procesul de privatizări.

Potrivit agenţiei de presă INFOTAG, directorul APP Ghenadie Ţepordei a menționat că săptămâna trecută s-a decis să fie privatizate „multe” obiecte din proprietatea statului, inclusiv întreprinderi și societăți pe acțiuni.

„Metalferos a fost deja scos la licitație anul acesta, dar fără rezultat. Dar întreprinderea va fi scoasă la licitație din nou”, a spus el, răspunzând la întrebarea prim-ministrului privind soarta fostului monopolist în domeniul exportului de fier vechi.

În ceea ce privește terenurile și alte bunuri imobiliare, Ţepordei a spus că, pe 25 septembrie, Monitorul Oficial va publica o listă a întreprinderilor care vor fi scoase la licitație pe 21 octombrie.

Premierul Ion Chicu a cerut mai multă transparență în privința proprietăţilor de stat privatizate, inclusiv „terenurile valoroase din capitală”.

„Mediatizaţi informații despre licitații, despre cine dă banii. Distribuiți aceste informații, inclusiv prin intermediul presei, astfel încât toate activele să fie vândute la cel mai mare preț”, a insistat premierul.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2020.09.24 11:23 Vladut
    Nu este moment potrivit pentru privatizare...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.