Economie

VINIFCATORI DIN MOLDOVA AU OBŢINUT 57 DE MEDALII LA UN CONCURS DE PROFIL DIN ASIA

30 octombrie, 2020

Vinificatorii moldoveni au câştigat 57 de distincţii la cel mai mare concurs de profil din Asia - Asia Wine Trophy 2020, desfăşurat în perioada 11 - 14 octombrie, la Daejeon, Coreea de Sud.

Surse din cadrul Oficiul Naţional al Viei şi Vinului (ONVV) au relatat pentru agenţia INFOTAG că Marea Medalie de Aur a fost obţinută de vinurile "Cabernet Sauvignon Rose" de la vinăria Asconi şi "Chateau Vartely Riesling" de la vinăria Chateau Vartely. Alte 32 de vinuri s-au învrednicit de medalia de aur, iar 23 de medalia de argint

La concursul Asia Wine Trophy 2020, Moldova a participat cu peste 120 de mostre de vin, dintre care 106 au fost susţinute de către ONVV. În total, în competiţie au fost înregistrate peste 4 mii de probe de vin din 34 de ţări, care au fost apreciate de 140 de juraţi internaţionali de specialitate.

"Calitatea vinurilor noastre este tot mai apreciată peste hotarele ţării, iar succesul obţinut de vinificatorii noştri demonstrează că piaţa asiatică este deschisă pentru a cunoaşte mai bine Vinul Moldovei. Prognozele din domeniu arată că în următorii 10 ani consumul de vinuri din Asia va înregistra creşteri considerabile, de aceea trebuie să continuăm să producem vinuri de calitate, care să corespundă cererii consumatorilor, pentru a diversifica pieţele şi pentru orientarea spre aceste regiuni", a spus vice-directoarea ONVV, Irina Bîstriţchi.

Asia Wine Trophy reprezintă cel mai mare şi cel mai important concurs de vinuri din Asia care se desfăşoară sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). Potrivit regulamentului Organizaţiei, doar 30% din mostrele de vinuri înscrise în concurs pot obţine medalii. În anul 2019, la acelaşi concurs, vinificatorii din Moldova au obţinut 56 de medalii.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.