Economie

ION CHICU CONSIDERĂ PROPUNEREA DE A INCLUDE TAXA DE DRUM ÎN PREȚUL COMBUSTIBILULUI DREPT UNA „BUNĂ”, DAR PREMATURĂ

30 octombrie, 2020

Premierul Ion Chicu consideră că propunerea cu privire la includerea taxei pentru folosirea drumurilor în prețul combustibilului este „bună”, dar prematură. Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta el a spus într-un interviu acordat pentru portalul „Unimedia”.

„Propunerea Ministerului Finanțelor de a exclude începând cu anul viitor taxa pentru drumuri și de a o include în accizele la combustibil este o propunere interesantă și bună. Am discutat pe larg, am studiat toate avantajele și dezavantajele. Cred că la elaborarea bugetului pentru 2021, acesta nu va fi adoptat, deși sunt multe argumente în favoarea acesteia”, a spus premierul.

El a explicat acest lucru, în primul rând, prin faptul că ar apărea probleme cu producătorii agricoli.

„Agricultorii cumpără motorină și, dacă accizele vor fi incluse în taxa rutieră, aceștia vor plăti mai mult, în pofida faptului că nu folosesc drumurile”, a spus Chicu.

Potrivit lui, propunerea Ministerului Finanțelor, în principiu, este rezonabilă, deoarece cel care folosește mai mult drumurile va plăti mai mult.

„Dar am analizat și impactul asupra industriei de transport greu. Anul viitor, dorim să continuăm să construim drumuri, să oferim un impuls dezvoltării transporturilor și a economiei. Cu această măsură, costurile pentru transportatori, camioane etc. vor crește semnificativ. Bănuiesc că prin această măsură îi vom influența și nu avem un mecanism de sprijin clar nici pentru transportatori, nici pentru fermieri”, a conchis Chicu.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2020.10.30 14:35 Vlada
    De ce dl Chicu faca asa ceva. nu este bine!
  2. 2020.10.30 14:42 Vica
    De ce anume asa?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.