Economie

CONSILIUL CONCURENȚEI VA ANALIZA INTENȚIILE VETROPACK AUSTRIA DE A PRELUA TREI FABRICI DE STICLĂ DIN MOLDOVA

23 noiembrie, 2020

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Vetropack Austria Holding AG (Elveția) intenționează să preia SA „Glass Container Company”, SA „Glass Container Prim” și SRL „Glass Container Prim Plus”. Potrivit agenției INFOTAG, cu referire la serviciul de presă al Consiliului, Vetropack Austria Holding AG este deținută în totalitate de către Vetropack Holding Ltd. Principalele activități ale grupului din care face parte Vetropack Austria Holding AG sunt producerea ambalajelor din sticlă, distribuția ambalajelor din sticlă și reciclarea sticlei.

Pe teritoriul R. Moldova, Vetropack Austria Holding AG este activă în special pe piața comercializării ambalajelor din sticlă.

Întreprinderile asupra cărora se intenționează preluarea controlului au ca gen principal de activitate, fabricarea și comercializarea ambalajelor din sticlă.

În vederea stabilirii compatibilităţii concentrării economice cu mediul concurenţial normal, autoritatea de concurenţă va analiza operaţiunea notificată, în conformitate cu Legea concurenţei şi Regulamentul privind concentrările economice.

Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea observaţiilor şi punctelor de vedere de la agenţii economici terţi referitor la modul în care concentrarea economică notificată, afectează sau poate afecta concurenţa de pe piaţa dată.

Acționarul majoritar al fabricilor „Glass Container” este fondul de investiții NIS (SUA), cea mai mare bancă din R. Moldova – „Moldova Agroindbank” și compania de vinuri „Purcari”.

„Glass Container Company” exportă 60% din produsele sale în 20 de țări. 90% din exporturile sale se îndreaptă către țările Uniunii Europene.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.23 16:59 Miron
    De ce nu scrieti despre pretul - 10 000 000 de euro sau mai mult sosta GCC?
  2. 2020.11.23 19:35 Ana
    Este o noutate buna!
  3. 2020.11.23 19:37 Svetlana
    Dl Bostan a facut buna investitie si acum be sampanie!
  4. 2020.11.23 19:38 Zosim
    Este o mare reusire a dl Oleg Baban, bravo lui!!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.