Economie

NOUL DIRECTOR AL ONVV ÎNDEAMNĂ VINIFICATORII MOLDOVENI SĂ-ȘI UNEASCĂ FORȚELE ÎN BENEFICIUL INDUSTRIEI

24 noiembrie, 2020

Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) are un nou director – Cristina Frolov. Potrivit agenției INFOTAG cu referire la un comunicat de presă al ONVV, în urma concursului desfășurat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, pentru funcția de vârf a instituției ea a fost aleasă cu 6 voturi din 8. Astfel, potrivit ordinului Ministerului, Cristina Frolov își începe activitatea din data de 23 noiembrie 2020 pentru un mandat de 4 ani.

„Industria vinicolă din Moldova trece printr-o perioadă a schimbărilor, iar problemele cu care ne confruntăm solicită multă colaborare și conlucrare cu toți membrii sectorului. Este nevoie să depunem și mai multe eforturi pentru a promova brandul vinicol de țară, care va avea ca efect creșterea exporturilor vinurilor de calitate. Mai mult, ne propunem să conlucrăm pentru a simplifica procedurile de export, impozitare și certificare, de acces la subvenții și fonduri de dezvoltare, de atragere de investiții suplimentare, care să fie utilizate pentru protecția mediului”, a declarat noul director al ONVV.

De asemnea, Cristina Frolov intenționează să consolideze imaginea vinurilor moldovenești și să facă față concurenței vinurilor ieftine din alte țări ale lumii prezente pe piață, unde condițiile climatice permit producerea la costuri mult mai mici decât în Moldova.

„În aceste direcții ne vom consolida eforturile întrucât este nevoie să fie întreprinse acțiuni rapide și curajoase, iar noi, reprezentanții sectorului vinicol trebuie să ne unim forțele și să acționăm împreună pentru binele industriei”, a declarat Frolov.

Timp de opt ani, Cristina Frolov a fost manager general al vinăriei „Castel MIMI”. De asemenea, a fost membru al Consiliului de Coordonare al ONVV, reprezentând Asociația Vitivinicolă a Regiunii Geografice Delimitate „Codru” și a deținut funcția de președinte a Asociației Națională pentru Turism Receptor (ANTRIM), organizație ce are ca misiune pentru promovarea sectorului turismului din țară.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2020.11.24 11:13 Victor
    este o candidatura foarte bine chibzuita cu mare experienta si carater puternic!
  2. 2020.11.24 11:17 Nina
    Budet li ona RAVNOUDALENNOI co vsem vinodelam Moldovi, vot v ciom vopros?
  3. 2020.11.24 13:06 Ivan
    Glavnoe, cito ei opita ne ZANIMATI!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.