Economie

APP „NU INTENŢIONEAZĂ SĂ PARTICIPE LA DISPUTE POLITICE” ȘI CONSIDERĂ JUSTIFICATĂ PRIVATIZAREA BAZEI „CIAIKA”

11 ianuarie, 2021

Agenția pentru Proprietatea Publică (APP) intenționează să „manifestă deschidere în activitățile sale şi gestionează în mod eficient proprietatea public, totodată nu va fi implicată în niciun fel în discuțiile politice”.

Potrivit INFOTAG, această declarație a fost făcută de serviciul de presă al instituţiei ca răspuns la criticile aduse vicepreședintelui platformei DA, deputatului Alexandru Slusari, care consideră că centrul de recreere Ciaika din Odessa a fost vândut la un preț redus deputatului Vladimir Andronache.

„Obiectul a fost scos la licitație pe 16 decembrie în mod legal, iar prețul de pornire a fost stabilit pe baza evaluării complexului imobiliar. Potrivit APP, baza este într-o stare deplorabilă, gradul de uzură fiind 43%, iar pentru utilizarea ulterioară sunt necesare cheltuieli semnificative pentru reparații și renovări. Deși valoarea de piață a proprietății este de 1,1 milioane de lei, ea a fost scoasă la licitație pentru 1,6 milioane de lei și vândută cu 1,88 milioane. În plus, terenul pe care se află proprietatea nu aparține de drept Moldovei, este arendat, ceea ce impune obligații de plată pentru aceasta ", a menționat APP.

Slusar a scris pe facebook că intenționează să propună Parlamentului „introducerea unui moratoriu asupra oricărei privatizări a activelor moldovenești în Ucraina până când Camera de Conturi controlează în totalitate starea activelor moldovenești din țara vecină și modul în care acestea sunt gestionate și oferă informații detaliate legislativului”.

Potrivit calculelor sale, un centru de recreere dintr-o zonă prestigioasă din Odessa, la 300 de metri de mare, a fost vândut cu 82 USD pe metru pătrat, în timp ce prețul de piață al imobilelor similare din această zonă este de 10-15 ori mai mare.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.11 16:23 Ana
    Clar lucru ca p[rivatizarea a fost netransparenta!
  2. 2021.01.11 18:14 Snejana
    De ce statu permita asa ceva?
  3. 2021.01.11 18:15 Ilie
    Da presedinte Maia sandu stie despre asa ceva, cum oameni corupt fura de la stat?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.