Economie

ÎN TIMPUL VIZITEI PREȘEDINTELUI MOLDOVEI LA KIEV AU FOST DISCUTATE MULTE PROBLEME ECONOMICE

12 ianuarie, 2021

În timpul vizitei președintelui Moldovei la Kiev, au fost discutate multe probleme economice. Potrivit INFOTAG, șefii celor două state au anunțat acest lucru după întrevedere. Discuțiile au avut loc într-un format tete-a-tete, precum și între reprezentanţii delegaţiilor.

Președintele Vladimir Zelenskiy a spus, în special, că s-au discutat despre probleme energetice.

„Am discutat despre posibilitatea creșterii rezervelor de gaze ale Moldovei la depozitele din Ucraina. De asemenea, am discutat despre posibilitatea tranzitului de energie electrică ucraineană prin Moldova către România ”, a spus liderul de la Kiev.

Maia Sandu a menționat că în timpul dialogului a fost discutată problema complexului de pe Nistru.

„Având în vedere că apele râului Nistru oferă viață mai mult de șapte milioane de oameni care trăiesc în bazinul acestui râu, atât pe malurile moldovenești, cât și pe cele ucraineşti, este foarte important să continuăm dialogul dintre țările noastre pentru a asigura protecția și utilizarea rațională a apei râului, care ar trebui s-o folosim, atât pentru noi, cât și pentru generațiile următoare ”, a spus Sandu.

De asemenea, părțile „au fost de acord să intensifice eforturile și să caute soluții reciproc avantajoase la problemele existente, în acest context, s-a decis reluarea dialogului dintre instituțiile de stat, inclusiv continuarea activităților grupurilor de lucru și a comisiilor sectoriale bilaterale”.

Maia Sandu a mai spus că, în cadrul întrevederii, părțile au convenit „să identifice o soluţie durabilă pentru a asigura trecerea cetățenilor celor două țări pe baza biletinelor de identitate”.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.12 16:35 Alexei
    Asta este inca numai inceputu!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.