Economie

FOSTUL ŞEF AL PROCURATURII ANTICORUPŢIE VIOREL MORARI IARĂŞI A FOST ARESTAT

20 ianuarie, 2021

Şeful procurorului anticorupţie, Viorel Morari, a fost reţinut marţi, după ce a depus mărturie la Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi a Cazurilor Speciale (PCCOCS). Potrivit INFOTAG, acest lucru este menţionat într-un comunicat al Procuraturii mesajul Generale.

Este menţionat faptul că Morari a fost chemat pentru interogatoriu ca suspect în temeiul a patru articole: abuz în serviciu, indicarea informaţiilor false în documentele oficiale, reţinerea sau arestarea ilegală şi persecuţia deliberată a unei persoane nevinovate.

"Acţiunile ilegale imputate, conform datelor disponibile, au fost comise împotriva fraţilor Igor şi Adrian Borş, coproprietari ai reţelei de staţii de alimentare VENTO. Au fost recent restabiliţi în drepturi după ce s-a ajuns la concluzia că în 2018 au fost persecutaţi, reţinuţi, arestaţi, privaţi de proprietatea şi urmăriţi ilegal într-un caz contractual ", se arată în comunicat.

După interogatoriu, "procurorul a luat o decizie cu privire la necesitatea arestării (Morari), iar instanţa a decis ulterior asupra aplicării unei măsuri preventive".

De asemenea, în comunicatul de presă se arată că în acest caz este implicată şi directorul Serviciului de control al drogurilor al Poliţiei de Frontieră, "care a fost anchetator în Direcţia nr. 5 al Inspectoratului Naţional de Investigaţii în 2018". El a fost deja "acuzat de abuz de putere, informaţii false în documente oficiale, reţinere sau arestare ilegală şi persecuţie intenţionată a unei persoane nevinovate".

Fostul procuror al Procuraturii Anticorupţie şi unul dintre anchetatori au fost, de asemenea, chemaţi pentru audieri. Dar ambele nu s-au prezentat. Fostul procuror a prezentat un certificat care atesta că este bolnav de COVID-19, iar anchetatorul, care trebuia să se prezinte la interogatoriu pe 13 ianuarie, a spus că se află în spital.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.20 11:37 David
    Nu cred ca el este vinovat...
  2. 2021.01.20 11:40 Nikolai
    I kogda u nas perestanut vse valiti odin na drugogo.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.