Economie

MOLDOVA ȘI CHINA CREȘTE COOPERAREA ÎN DOMENIUL COMERȚULUI ALIMENTAR

28 ianuarie, 2021

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentară (ANSA) și Administrația Generală a Vămilor din China au semnat un memorandum de cooperare în domeniul importului, exportului și siguranței alimentelor.

După cum a informat serviciul de presă ANSA pentru INFOTAG, directorul general al Agenţiei Vladislav Cotici a declarat după semnare că documentul va consolida cooperarea bilaterală și va promova dezvoltarea comerțului dintre țări.

”Acest tratat vine să consolideze cooperarea bilaterală și să faciliteze buna desfășurare a operațiunilor de import și export a produselor alimentare dintre cele două state. Implementarea Memorandumului de Înțelegere va crea condiții pentru promovarea încrederii între părți, din perspectiva protejării sănătății publice, animale și a plantelor de pe ambele teritorii”, a declarat Vladislav Cotici, Directorul General ANSA.

„Implementarea acordului va crea condiții pentru consolidarea încrederii între părți din perspectiva protejării sănătății publice, animale și a plantelor din ambele ţări”, a spus el.

Documentul consemnează că autoritățile competente din ambele țări își vor uni forțele pentru a elabora documente relevante privind cerințele de inspecție și carantină.

„Ne propunem să organizăm diferite întâlniri bilaterale pentru a face schimb de experiență la nivel personal și tehnic. Este foarte important să avem o comunicare și o consultare cu privire la cerințele de import și export a produselor alimentare, precum și cu privire la procesul de notificare a produselor standard sau de calitate slabă ”, a spus Cotici.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.01.28 16:11 Vadim
    Noi trebue sa pastram relatiile noastre cu China, ele sunt convinabile pentru Moldova.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.