Economie

VICESPEAKERUL A CERUT PREŞEDINTELUI CONVOCAREA IMEDIATĂ A CSS CU PRIVIRE LA PROBLEMA Î.S. "CALEA FERATĂ" DIN MOLDOVA

20 aprilie, 2021

Vicespeakerul Parlamentului, vicepreşedintele partidului "Platforma DA", Alexandr Slusari, a cerut preşedintelui Maia Sand să convoace de urgenţă Consiliul Suprem de Securitate cu privire la problema Î.S. "Calea Ferată" din Moldova. Potrivit INFOTAG, el a vorbit acest lucru, luni, în cadrul unui briefing.

Slusari a menţionat că 6 500 de angajaţi ai companiei sunt "într-o situaţie disperată", datoria totală a companiei este de 837 de milioane de lei, din care 164 de milioane sunt pentru salarii.

"Majoritatea lucrătorilor nu şi-au primit salariile din decembrie anul trecut, iar unii din noiembrie. Unii dintre ei pleacă în concedii, alţii se pregătesc pentru proteste. Există riscul ca activitatea căii ferate să fie paralizată de o grevă de proporţii", a spus Slusari.

Potrivit acestuia, în acest context, întreprinderea organizează un concurs pentru postul de director general. Slusari consideră că este unul "fals", spunând că, potrivit informaţiilor sale, "câştigător va fi domnul (Grigore) Condurache".

"El este favoritul. Igor Dodon a dat deja instrucţiuni cine ar trebui să câştige. În cazul în care numirea lui Condurache va provoca un val de indignare din partea angajaţilor întreprinderii, a fost pregătită o opţiune de rezervă, cea a actualului director interimar, care a depus documentele în ultima zi (Andrian Oncanu - "I.") ", a spus Slusari.

De asemenea, Slusari a cerut guvernului să intervină, întrucât ţara "ar putea pierde o întreprindere strategică, care reprezintă 25% din transportul de mărfuri". Potrivit acestuia, "în pofida faptului că situaţia continuă să se înrăutăţească, autorităţile nu fac nimic", iar în cazul în care muncitorii vor protesta, "Platforma DA" li se va alătura.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.