Economie

SUDZUCKER MOLDOVA MARCHEAZĂ 20 DE ANI DE ACTIVITATE

27 mai, 2021

Sudzucker Moldova marchează 20 de ani de activitate pe piaţa producţiei de zahăr din Moldova. În comunicatul său, citat de INFOTAG, se spune că "modernizarea producţiei de zahăr şi investiţiile comune cu partenerii agricoli în tehnologiile de creştere a sfeclei au contribuit la reînvierea industriei zahărului din sfeclă în Moldova. Acest lucru a făcut ca zahărul moldovenesc să fie competitiv pe piaţa din Europa şi din regiune."

Acţionarul principal al Sudzucker-Moldova este concernul Sudzucker AG, cel mai mare producător de zahăr din Europa. El include fabrici de zahăr care se află în mai multe ţări europene.

De 20 de ani, Sudzucker Moldova a investit peste 60 de milioane de euro în modernizarea producţiei de zahăr, a implementat cel mai mare proiect "Energie verde", a dezvolta tehnică şi tehnologie de creştere a sfeclei moldoveneşti.

Compania exportă zahăr în mai multe ţări din UE şi CSI. Cifra de afaceri anuală a acestuia ajunge la 1 miliard de lei (57 de milioane de dolari). În perioada de activitate în Moldova, compania a reuşit să crească recolta de sfeclă, a cărui valoare medie s-a dublat de la 21 de tone la hectar până la 40-50 de tone, în funcţie de condiţiile climatice ale anului. Pe câmpurile irigate, recolta atinge nivelurile europene de 70-80 de tone la hectar.

Anual compania alocă împrumuturi tehnice partenerilor săi agricoli pentru producţia sfeclei de zahăr, în valoare totală de 100 de milioane de lei.

Commentarii [ 4 ] adaugă comentariu

  1. 2021.05.27 11:19 Ana
    Pacat ca Moldova nu are multe asa companii in economia sa.
  2. 2021.05.27 11:24 Valentin
    Este principal ca Sudzucker sustine producatorii svecla de zahar in Moldova, care au locuri de munca acasa - in Moldova.
  3. 2021.05.27 14:13 Stas
    Compania aceasta - un exemplu cum invistitorii straini trebue sa face afacerea in Moldova. Mersi mult dl Kirhberg!
  4. 2021.05.27 14:14 Nata
    Pacat ca tot profit nu ramina aici in Moldova...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.