Economie

MINISTERUL ECONOMIEI A DISCUTAT PROBLEMELE DE CONSTRUCȚIE A PODULUI PESTE NISTRU LÂNGĂ SATULUI COSĂUŢI ŞI RENOVAREA PODULUI DE LA DUBĂSARI

11 iunie, 2021

Consiliul tehnic și economic pentru drumuri al Ministerului Economiei și Infrastructurii a discutat ieri despre construirea unui pod transfrontalier peste Nistru lângă satul Cosăuţi și repararea podului la Dubăsari.

După cum a fost comunicat pentru INFOTAG din cadrul serviciului de presă al Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), secretarul de stat al Ministerului Economiei, Mihail Lupaşcu a menționat că podul dintre satul Cosăuţi din raionul Soroca și orașul ucrainean Yampol va oferi un coridor de tranzit pe teritoriul Republicii Moldova către Uniunea Europeană, va reduce timpul de călătorie dintre Chișinău şi Kiev."

Participanții la întâlnire au discutat despre dezvoltarea unui studiu de fezabilitate de către compania proiectului Universinj pentru a determina conectarea drumului de acces la pod, care va avea o lungime de aproximativ cinci kilometri și va uni podul aflat în construcție cu drumul național R14.1 R14 - Cosăuţi - frontieră cu Ucraina.

Compania de proiectare Injproiect a prezentat soluții pentru elaborarea documentației de proiectare, pentru repararea podului rutier peste Nistru, la frontiera autostrăzii M1 cu România - Leușeni - Chișinău - Dubăsari - frontiera cu Ucraina.

„Reparația podului care leagă orașele Criuleni și Dubăsari are o importanță strategică pentru Moldova”, a spus șeful ASD, Veaceslav Potop.

Dosarul INFOTAG: Podul de la Dubăsari a fost deteriorat în timpul conflictului transnistrean, în timpul unei explozii s-a prăbușit. În anii 90 ai sec. XX porţiunea a fost restaurată, dar de atunci nu a mai fost reparată niciodată.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2021.06.11 17:48 Eremei
    Noi trebue sa incepem constructie in acest an, neaparat!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.