Economie

PREMIER ENERGY A ASIGURAT CĂ NU VOR EXISTA PROBLEME ÎN FURNIZAREA ENERGIEI ELECTRICE CĂTRE CONSUMATORI

08 octombrie, 2021

Cel mai mare furnizor de energie electrică din țară dă asigurări că nu vor exista probleme în furnizarea energiei electrice în Republica Moldova. Potrivit agenției INFOTAG, compania a venit cu un șir de clarificări după ce a primit avertismente de la producător – Centrala termoelectrică de la Cuciurgan – că aprovizionarea cu energie ar putea fi redusă din cauza lipsei de gaz.

„Contractele privind furnizarea şi transportul de gaz natural între Gazprom şi Moldovagaz, aşa cum a fost anunțat de către autoritățile centrale şi Moldovagaz, urmează a fi definitivate în următoarele zile, fiind găsită o soluție atât pentru furnizarea, cât transportul acestuia până la consumatorii din Republicii Moldova”, se arată în comunicatul Premier Energy.

Premier Energy menționează că se află în contact cu reprezentanții Centralei Termoelectrice de la Cuciurgan, Moldovagaz și Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Adițional, menționăm că sistemul electroenergetic al Moldovei este interconectat cu cel din Ucraina, fiind gestionat de operatorii sistemului de transport din ambele țări, fapt care permite, în cel mai rău caz, asigurarea echilibrului sistemului electroenergetic al Republica Moldova, astfel încât să fie asigurată în orice moment livrarea continuă către consumatorii noştri, fără a provoca careva deconectări din acest motiv”, se mai arată în comunicatul Premier Energy.

În ajun, Centrala de la Cuciurgan a avertizat că ar putea reduce furnizarea de energie electrică către malul drept al Nistrului. Acest lucru este cauzat de faptul că contractul pentru furnizarea de gaze către Moldova, prelungit pentru luna octombrie, prevede furnizarea de către Gazprom doar a două treimi din volumul de gaz necesar în această perioadă.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.10.08 17:01 Stanislav
    Totul depinde de la statia, daca centrala de la Cuciurgan nu sa primeste gaz atunci cum ei pot sa procedez cu Moldova?
  2. 2021.10.09 13:44 Eva
    Fara alternativa GARANTATA asa fel de declaratiile sunt ca o propaganda de gust prost.
  3. 2021.10.09 13:48 Nicolae
    Mai bine era daca asa fel de garantie da acum compania Energocom!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.