Economie

NEGOCIERILE CU PRIVIRE LA UN NOU PROGRAM CU FMI AU FOST PRELUNGITE CU O SĂPTĂMÂNĂ

13 octombrie, 2021

Misiunea Fondului Monetar Internațional (FMI) va continua discuțiile cu autoritățile moldovenești cu privire la situația din țară, precum și cu privire la solicitarea lor de a sprijini un nou program cu FMI. Surse de încredere au relatat pentru agenția INFOTAG, perioada stabilită inițial de două săptămâni pentru activitatea Misiunii (care a început pe 27 septembrie) a fost prelungită cu încă o săptămână.

Potrivit interlocutorilor agenției, a fost necesar timp suplimentar din cauza incertitudinii existente cu semnarea unui contract pentru furnizarea de gaze naturale către Moldova. Negocierile privind noul contract sunt desfășurate de filiala rusă a Gazprom în Moldova – compania Moldovagaz, în care concernul de gaze rusesc deține 50% plus o acțiune, precum și 12%, care i-au fost transferate în administrare de către partea transnistreană.

Aprobarea unui nou program de reformă economică pe trei ani va permite Moldovei să primească asistență financiară de aproximativ 558 mil. dolari. Noul program se va baza pe progresele realizate în cadrul programului anterior (expirat la 31 martie 2020) și își propune să sprijine redresarea Republicii Moldova după pandemie și promovarea reformelor instituționale.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2021.10.13 13:11 Drozd
    Fara preturile precise la gaz, programa u poate sa fie plina ca documeent intergral pentru guvern.
  2. 2021.10.13 13:13 Stiven
    Acum FMI este mai moale fond demonstreaza ca este gata sa da mina de ajutor Moldovei proeuropeana.
  3. 2021.10.13 13:14 Lidia
    De ce noi nu atragem investitiile directe in economia nationala da cerem bani numai de la FMI, BEI, IFS...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.