Economie

SECRETARIATUL COMUNITĂȚII ENERGETICE VA AJUTA MOLDOVA SĂ DEPĂȘEASCĂ SĂRĂCIA ENERGETICĂ

26 ianuarie, 2022

Secretariatul Comunităţii energetice a înfiinţat un Centru pentru accelerarea eliminării sărăciei energetice a părţilor contractante ale comunităţii energetice (inclusiv Georgia, Moldova şi Ucraina).

Potrivit Infotag, Centrul va colecta date și informații privind cauzele și consecințele sărăciei energetice în vazul părților contractante și va contribui la elaborarea de politici și măsuri adecvate pentru reducerea sărăciei energetice în conformitate cu acquis-ul comunitar.

„Abordarea sărăciei energetice este o parte importantă a unui proces de tranziție energetică corect și incluziv. Părțile noastre contractante au cel mai înalt nivel de sărăcie energetică din toată Europa, iar pandemia de COVID-19 și creșterea rapidă a prețurilor la energie au complicat și mai mult situația”, a declarat inițiatorul proiectului, directorul Secretariatului Comunității energetice, Artur Lorkowski.

Nota Infotag: Moldova este săracă în resurse energetice și trebuie să importe aproximativ 75% din energia electrică consumată și 100% din gazele naturale.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2022.01.26 13:45 Zosim
    Sector energetic in Moldova este foarte slab-slabut...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.