Economie

CURTEA DE APEL A ADOPTAT O DECIZIE PRIVIND REÎNTOARCEREA AEROPORTULUI CHIŞINĂU ÎN PROPRIETATEA STATULUI

23 noiembrie, 2022

Curtea de Apel a decis revenirea aeroportului din Chișinău în proprietatea statului. Potrivit agenției Infotag, ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat acest lucru miercuri.

„Aeroportul internațional Chișinău revine înapoi în proprietatea statului – decizia Curții de apel Chișinău luată cu puțin timp în urmă. Definitivă și executorie! Felicitări poporului Republicii Moldova. Este meritul vostru”, a scris Litvinenco pe pagina sa de facebook.

După cum a informat anterior Infotag, aeroportul din Chișinău a fost transmis în concesiunea Avia Invest în 2013, în conformitate cu o hotărâre a guvernului Republicii Moldova. În iulie 2020, Agenția proprietății publice a reziliat contractul din cauza neîndeplinirii obligațiilor investiţionale de către Avia Invest. Concesionarul a depus o cerere în instanțele internaționale. În august, Curtea de arbitraj a Camerei de comerț Stockholm a respins cererea Komaksavia Airport Invest Ltd (care deține Avia Invest) împotriva Moldovei. De asemenea, societatea a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 200 de mii de euro pentru cheltuielile suportate în legătură cu procedura.

Potrivit deciziei instanței de la Stockholm, autoritățile moldovenești au dreptul de a lua o decizie definitivă în acest caz.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.