Finances

START-UP-URILE ÎN MEDIUL RURAL VOR PUTEA BENEFICIA DE SUBVENŢIONARE ÎN AVANS

19 january, 2018

Fermierii din Moldova pot conta pe subvenţionarea în avans pentru implementarea proiectelor inovatoare (start-up-uri) în mediul rural.

Potrivit agenției INFOTAG, aceasta presupune Regulamentul cu privire la principiile de subvenționare a producătorilor agricoli, al cărui proiectul a fost discutat joi, la ședința comună a specialiștilor Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA).

Participanții au accentuat importanța utilizării eficiente a Fondului național pentru dezvoltarea agriculturii și a mediului rural, precum și avantajele subvențiilor în avans.

Secretarul de Stat al ministerului, Dorin Andros, a spus că pentru susţinerea proiectelor noi se propune alocarea a 5% din resursele Fondului. Tinerii fermieri și femeile vor putea solicita până la 50% din suma proiectului de investiții, chiar și în avans.

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, a remarcat că acordarea subvențiilor în avans este prevăzută pentru dezvoltarea întreprinderilor nou-create cu un buget de până la 1 mil. de lei, care sunt realizate în zonele rurale, prevăzute pentru o perioadă de cel puțin doi ani și implică crearea locurilor de muncă. Subvențiile vor fi acordate pe bază de concurs.

Proiectul va fi publicat pentru discuții publice cu reprezentanții societății civile, asociațiilor agricole și instituțiilor interesate. Ulterior, acesta urmează a fi aprobat de Guvern și Parlament.

Add Comment

Add Comment

  • name
  • email
  • message
Thanks!
Your comment will be published after administrator approval.