Finanţe

ÎN ANUL 2013 MOLDOVA A CHELTUIT 49 MIL. LEI PENTRU POSTUL DE MEMBRU AL DIFERITELOR STRUCTURI INTERNAȚIONALE

27 decembrie, 2013

Calitatea de membru oficial al unui număr de 68 de organisme internaționale a costat 49,3 mil. lei R.Moldova, în anul care expiră.

Potrivit agenției ”INFOTAG”, Consiliul Europei este lider la cheltuieli în lista structurilor cu autoritate, aprobată joi de către prim-ministrul Iurie Leancă. 5,52 mil. lei vor fi achitaţi din bugetul de stat acestei organizații, care monitorizează R.Moldova din momentul în care aceasta și-a proclamat independența. Una dintre cele mai ieftine pentru republică este calitatea de membru în structuri precum Agenția pentru Surse de Energie Regenerabile, 3,83 mii lei, și Autoritatea Internațională Maritimă.

R.Moldova a alocat 1,259 mil. lei cu titlu de contribuții la ONU din partea statului, incluzând transferurile benevole ale cetățenilor Republicii Moldova.

Anul acesta, chiar dacă face parte din Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice și din Agenția Internațională de Garanții pentru Investiții, țara nu le-a transferat niciun leu.

Dintre cele 68 de organizații, doar 10 se referă la CSI (cu cheltuieli de 8 mil. lei), iar 15 – la cele europene, cu cheltuieli de 15,6 mil. lei.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.