Finanţe

​BANCA MONDIALĂ ACORDĂ MOLDOVEI $45 MIL. PENTRU SPORIREA COMPETITIVITĂŢII MĂRFURILOR SALE

14 iulie, 2014

Banca Mondială (BM) ajută Moldova să sporească competitivitatea mărfurilor sale.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al Reprezentanţei permanente a BM în Republica Moldova, Consiliul director al Băncii Mondiale a aprobat o finanțare în sumă de 45 mil. de dolari SUA pentru Republica Moldova, pentru Proiectul de Ameliorare a Competitivității II.

Această operațiune susține prioritățile guvernului Republicii Moldova, reflectate în Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2020”, care vizează ameliorarea mediului de afaceri, atragerea în economie a investiţiilor directe și sporirea accesului la finanțare pentru întreprinderi.

„Moldova are o oportunitate extraordinară de a realiza o creștere a sectorului privat bazată pe exporturi, dacă va reuși să amelioreze mediul de afaceri și să sporească competitivitatea. Suntem angajați într-o colaborare continuă cu guvernul în scopul valorificării acestei oportunități, astfel încât să contribuim, într-un final, la crearea de noi locuri de muncă și la o prosperitate mai mare pentru cetățenii Moldovei,” a declarat directorul Băncii Mondiale pentru Moldova, dl Abdoulaye Seck, care îşi încheie misiunea în ţară.

„INFOTAG” precizează: Din 1992, când Republica Moldova a devenit membru al BM, instituţia a acordat republicii peste 1 mlrd. dolari SUA pentru aproape 50 de proiecte. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include 8 proiecte active, suma angajamentelor totale constituind 189.9 mil. dolari SUA. Domeniile de asistență includ reforma cadrului de reglementare și dezvoltarea mediului de afaceri, educația, asistența socială, sănătatea, agricultura, mediul și altele.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.