Finanţe

​NUMĂRUL DE „CARTE VERDE” EMISE PENTRU BELARUS, UCRAINA ŞI RUSIA S-A REDUS ÎN AUGUST CU 80,3% - CNPF

04 septembrie, 2014

Numărul contractelor de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă „Carte Verde” pentru Zona 2 (Belarusi, Ucraina și Federația Rusă ) s-a redus în august cu 80,32%.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, citând comunicatul de presă al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare (CNPF), motiv pentru analiza situaţiei date au servit informaţiile din presă, conform cărora „companiile de asigurări din Republica Moldova începând cu luna august curent refuză să încheie cu persoanele fizice și juridice contracte de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto externă „Carte Verde” pentru Zona 2 (Belarus, Ucraina și Federația Rusă), propunând solicitanţilor contracte pentru Zona 3, ce sunt de 3 ori mai costisitoare”.

După cum s-a stabilit, un declin grăitor al indicatorului dat s-a observat la 4 din cele 6 companii cu drept de a vinde asigurări ”Carte Verde”, iar una din companii chiar a dublat vânzările pentru zona dată.

Conform regulatorului, reducerea numărului de „Carte Verde” în direcţia estică este legată de „reducerea semnificativă a fluxului de mărfuri și călători, cauzată de embargoul economic și situația din Ucraina”.

CNPF a recomandat solicitanţilor sa fie mai insistenţi, deoarece conform legislaţiei asigurătorul nu are dreptul să refuze primirea, examinarea și soluționarea cererii de asigurare.

„INFOTAG” precizează: În prima jumătate a anului companiile de asigurare au emis 94020 certificate „Carte Verde”, inclusiv 23376 pentru zona 2 și 28926 - pentru zona 3. Ultimele certificate sutn mai scumpe, deoarece sunt accesibile tuturor țărilor din sistemul „Carte Verde”, inclusiv Europa.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.