Finanţe

​BNM A PĂSTRAT RATELE INSTRUMENTELOR POLITICII MONETAR-CREDITARE

26 septembrie, 2014

Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM) a păstrat neschimbate ratele instrumentelor politicii monetar-creditare.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la BNM, rata de bază la operaţiunile pe termen scurt a post păstrată la nivelul a 3,5%, la creditele overnight – 6,5%, depozitele overnight – 0,5%. Nu s-a schimbat şi norma rezervelor obligatorii din sursele atrase – 14%.

Decizia a fost adoptată, luând în calcul evaluarea situaţiei macroeconomice, mediului macroeconomic extern, tendinţele şi prognozele indicilor macroeconomici în perspectivă de scurtă durată.

Aceasta este motivată de tendinţa de a asigura condiţii monetare adecvate pentru stimularea procesului de creditare şi dezvoltare a cererii, precum şi pentru consolidarea perspectivelor de păstrare a inflaţiei în limita indicilor ţintă 5% +- 1,5 p.p.

„INFOTAG” precizează: Actualele rate nu au fost modificate din aprilie 2013, când s-au redus cu 1%. Ratele anterioare rămăsese neschimbate din martie 2012. Următoarea şedinţă a CA privind politica monetară va avea loc pe 30 octombrie.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2014.09.27 11:26 Alexandru
    De ce Dragutanu nu vre sa sustina macar oleaca leul moldovenesc?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.