Finanţe

​BUSINESSMANUL VEACESLAV PLATON NEAGĂ CĂ ŞI-A DAT ACORDUL PENTRU A FI INCLUS PE LISTA DE CANDIDAŢI A PCRM

24 octombrie, 2014

„Să vă spun sincer, eu nu-l prea cunosc pe Marc Tkaciuk. Mie nimeni nu mi-a propus să candidez pe vreo listă”, astfel a comentat în ziarul Ziarul Naţional polemica între preşedintele Partidului Comuniştilor, Vladimir Voronin, şi fostul ideolog al partidului, Mark Tcaciuk, în privinţa includerii în lista de candidaţi a businessmanului Veaceslav Platon.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, citând publicaţia, Platon a declarat că „nu-l cunoaşte personal pe Mark Tcaciuk”.

„L-am văzut doar la ședințele Parlamentului când eram deputat. Pentru mine, declarațiile de ieri ale lui Voronin au fost neașteptate. Le-am citit cu interes. Mie nimeni nu mi-a propus să candidez pe vreo listă. Poate cineva a și propus candidatura mea, fără a mă consulta”, a menţionat Platon, precizând că, dacă i-ar face cineva o astfel de propunere, el s-ar gândi serios la ea.

Fiind întrebat dacă este gata să revină în politică, Platon a spus că „astăzi are păreri împărțite despre politica moldovenească”.

„Dacă mă uit la ceea ce se întâmplă acum în politica de la Chișinău, regret că în 2009 nu mi-am dat votul pentru comuniști. Pe timpul comuniștilor și al lui Voronin, chiar dacă am fost urmărit, persecutat, exista mai multă democrație, cumsecădenie, principii europene decât acum. Îmi pare rău că nu am votat atunci pentru alegerea președintelui”, a recunoscut Platon.

Veaceslav Platon a fost deputat al fracțiunii Alianța Moldova Noastră în două legislaturi 2009-2010. Numele său era asociat cu achiziţionarea acţiunilor de la unele bănci din RM. După alegerile din 5 aprilie 2009 comuniştii aveau 60 din 101 mandate în Parlament. Nu le ajungea un vot pentru alegerea Preşedintelui, iar din această cauză au fost organizate alegeri repetate, care au avut loc pe 29 iulie.

„INFOTAG” precizează: Președintele Vladimir Voronin a declarat pe 22 octombrie că fostul deputat comunist Mark Tcaciuk i-a propus să includă în lista partidului unii businessmeni, printre care şi Platon. La rândul său, Tkaciuk a declarat că aceste afirmaţii sunt o „calomnie”, menționând că de listă s-a ocupat şeful sediului electoral al PCRM, Artur Reșetnicov, care „a fost un mediator în discuție și în promovarea acestui subiect”. Experții sunt de părere că existența unei liste secrete a fost motivul oficial pentru desfăşurarea pe 7 iunie a plenarei Comitetului Central al Partidului Comuniştilor, la care Mark Tcaciuk, Iurie Muntean și Grigore Petrenco au fost excluşi din organele de conducere ale PCRM. Inițiatorul acestei decizii a fost Voronin.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2014.10.24 13:15 Silvia
    Dl Platon va asteapta Moldova si activele dumneavoastra in Moldova...
  2. 2014.10.24 13:25 Ela
    Dubioasa personalitate.....
  3. 2014.10.25 12:19 Radomir Businschii
    Daca Platon vota pentru Greciani, acum Moldova era sub dictatura comunista.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.