Finanţe

​DEGUSTAREA A TREI BRANDURI DE VINURI MOLDOVENEŞTI LA FOX NEWS (SUA) A FOST URMĂRITĂ DE 7 MIL. DE SPECTATORI

07 noiembrie, 2014

Degustarea a trei branduri de vinuri moldoveneşti la postul de televiziune Fox News (SUA) a fost vizionată de 7 mil. de telespectatori.

După cum a explica vicedirectorul proiectului USAID CEED II, Diana Lazăr, a explicat corespondentului „INFOTAG”, degustarea vinurilor la postul popular american de televiziune a devenit rezultatul prezentării vinurilor moldoveneşti, pe care Oficiul Naţional al Viei şi Vinului cu sprijinul proiectului CEED II, a desfăşurat-o la finele verii din anul curent în America.

Surse din cadrul administraţiei Oficiului Naţional al Viei şi Vinului au relatat agenţiei „INFOTAG”, că faimosul expert american în domeniul vinurilor, Christy Canterbury singură a ales vinurile, pe care le-a degustat la emisiunea Wine with me cu prezentatoarea Tracy Byrnes.

Interlocutorul agenţiei a explicat că Master of Wine a ales branduri de vinuri moldoveneşti pe care deja le cunoaşte, de calitatea şi gustul cărora este convinsă, deoarece cunoaşte aceste vinuri.

În cadrul emisiunii au fost degustate Saperavi-2011 – producătorul compania moldo-americană Lion Gri, Et cetera cuvee rouge-2012 – producător Alexandru Luchianov şi Chardonnay Exceptional-2011 – producător Asconi.

Preşedintele Lion Gri, Grigore Sonic, a spus corespondentului „INFOTAG”, că pe piaţa americană vinurile Lion Gri se vând de mai bine de 10 ani.

„Americanilor le place „Pinot Gri” al nostru, deseori îl compară cu Santa Margarito (Italia), preferând, totuşi, brandul nostru”, a menţionat el.

Grigore Sonic a spus că Lion Gri livrează pe piaţa americană aşa mărci comerciale ca „Shiraz”, „Malbec”, „Saperavi” şi „Merlot”.

„Clonele acestui soi de struguri cresc şi în SUA, dar solul moldovenesc şi soarele îşi fac treaba, conferind acestor soiuri de struguri şi vinurilor din ele o notă picantă, care place multor consumatori de vinuri Lion Gri în SUA”, a conchis preşedintele companiei Lion Gri, Grigore Sonic.

„INFOTAG” precizează: În toţi anii de vânzare a vinurilor pe piaţa SUA compania Lion Gri a majorat volumele livrărilor până la 50-60 de containere – 1 mil. de sticle anual. Întreprinderea moldo-americană Lion Gri a fost creată cu 17 ani în urmă. Aceasta dispune de cinci fabrici de vinificaţie şi producere cu linii moderne de îmbuteliere în zona ExpoBusinessChisinau. Maxima istorică în vânzări Lion Gri a atins-o în 2004, exportând 25 mil. sticle de vin. În 2012 Lion Gri, în comun cu un partener chinez, a construit o fabrică modernă de îmbuteliere a vinurilor moldoveneşti în zona economică liberă Suefenhi (China). Întreprinderea comună cu partenerul chinez se numeşte UraVin. Capacitatea sa este de circa 60 mil. sticle de vin anual. (Emisiunea de la postul Fox News, cu degustarea vinurilor moldoveneşti, poate fi vizionată accesând link-ul http://www.foxnews.com/leisure/2014/11/03/unexplored-wine-region-moldova/).

Commentarii [ 7 ] adaugă comentariu

  1. 2014.11.07 14:34 Vica
    Bravo Neli si Grigore!!!
  2. 2014.11.07 14:53 Tim
    Stirea este despre vinul moldovenesc sau publicitate companiei Lion Gri?
  3. 2014.11.07 18:19 Nicolai
    Stirea trebue sa povesteasca despre tote trei companii, sunt de acord cu perera altilor...
  4. 2014.11.09 15:41 Vasec
    Asta este numai o picatura in mare... faceti, virog, inca ceva importatnt!!!
  5. 2014.11.09 15:43 Chiriusa
    Despre vinuri Lion Gri numai vorbe multe da unde sunt vinurile nimeni nu stie, unde pot sa cumpar asa vinuri, cine stie?
  6. 2014.11.09 15:44 Vladimir
    Americanii peste ocean pot sa beu vinurile Lion Gri, d-r noi aici in Moldova nu avem asa posibilitatea, de ce?
  7. 2014.11.11 09:06 Pavel
    Cine a vazut vinurile Lion Gri - asta este numai mif!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.