Finanţe

​GERMANIA VA ACORDA MOLDOVEI 2 MIL. DE EURO PENTRU SPORIREA EFICIENŢEI ENERGETICE A SATELOR

12 decembrie, 2014

Germania va acorda Moldovei 2 mil. de euro în cadrul programului de asistenţă a sporirii eficienţei energetice în 10 raioane nordice şi în regiunea din stânga Nistrului. Acordul corespunzător a fost semnat vineri de Prim-ministru Iurie Leancă şi directorul biroului Băncii germane de dezvoltare KfW pentru Moldova şi Ucraina, Gunnar Walzholz.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, proiectul prevede folosirea mai eficientă a energiei de către consumatori şi perfecţionarea serviciilor acordate.

În opinia lui Leancă, „realizarea acestor proiecte va aduce beneficii economice și sociale semnificative locuitorilor din sate”.

„ Vom continua să investim în viitorul nostru, în întreaga țară, pentru ca să reușim să oferim cetățenilor, infrastructură socială modernă”, a spus Premierul, mulţumind reprezentanţilor germani pentru sprijinul acordat.

Walzholz a relatat că în curând Banca KfW va deschide o reprezentanţă la Chişinău şi „va contribui în continuare la diversificarea instrumentelor de finanțare a întreprinderilor mici și mijlocii din Moldova”.

Banca KfW a acordat Moldovei în total 12 mil. de euro surse nerambursabile şi în prezent la etapa de finalizare sunt circa 90 de proiecte, printre care 59 proiecte d reparare a grădiniţelor de copii, 13 apeducte, 10 drumuri, trei spitale.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2014.12.12 17:56 Iraclii
    Germaniea este cu noi si asta CONTEAZA!
  2. 2014.12.12 19:25 Andrei
    Noi facem economii pentru cine si pentru ce?

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.