Finanţe

​CONSOLIDAREA SISTEMULUI BANCAR VA FI UNA DIN PRIORITĂŢILE NOULUI GUVERN – ANDRIAN CANDU

22 decembrie, 2014

Una din priorităţile în activitatea noului Guvern va fi consolidarea sistemului bancar, a declarat Vicepremierul interimar, ministrul Economiei, Andrian Candu.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, în cadrul conferinţe de presă comună cu şeful Delegaţiei UE în RM, Pirkka Tapiola, ministrul a spus că „guvernarea moldovenească va face tot posibilul pentru modernizarea şi stabilizarea sectorului bancar”.

„Conducerea ţării pledează pentru investigarea tuturor posibilelor încălcări cu ulterioara atragere la răspundere a vinovaţilor”, a spus Candu, adăugând că „noi ştim unde sunt probleme şi ştim că sunt foarte serioase şi trebuie de luat măsuri”.

Potrivit lui Candu, tema principală în noul Program de cooperare a Guvernului RM cu FMI va fi sistemul bancar.

„Vorbesc despre transparenţa acţionarilor băncilor, politica corporativă, posibilităţile financiare ale băncilor. Avem dorinţa de a rezolva aceste probleme. Nu doar FMI, UE şi BM sunt interesate de modernizarea sistemului bancar moldovenesc, şi noi suntem interesaţi de aceasta”, a spus el.

Ministrul în exerciţiu al Economiei pledează pentru investigarea încălcărilor din bănci şi pedepsirea persoanelor vinovate.

„Populaţia trebuie să ştie că urmărim atingerea a trei scopuri importante. Primul – deponenţii nu trebuie să sufere. A doilea – toate prejudiciile trebuie returnate. Al treilea – pentru încălcările admise vinovaţii trebuie traşi la răspundere. Cu siguranţă vom trage la răspundere toate persoanele vinovate, care vor fi identificaţi în cadrul anchetei minuţioase nu doar la nivel naţional, dar şi internaţional”, a conchis Candu.

„INFOTAG” precizează: Vorbind despre investigaţiile din sistemul bancar cu participarea structurilor internaţionale specializate, Candu vorbea despre situaţia din două bănci moldoveneşti, în care regulatorul pieţei a introdus administrare specială cu scopul de a investiga situaţia din aceste instituţii financiare şi să identifice vinovaţii, care au admis înrăutăţirea situaţiei în Banca de Economii şi Banca Socială. În aceste bănci a fost introdusă administrare specială pe un termen de 90 de zile.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2014.12.22 13:05 Ion
    El numai spune si ei dau preturile napoi, bravo Candu!!!
  2. 2014.12.22 13:15 Horia
    Mai bine sa fie daca el ramina la minesteru economie...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.