Finanţe

​SUDZUCKER MOLDOVA A REVENDICAT DE LA ORHEI VIT CIRCA 10 MIL. DE LEI

23 ianuarie, 2015

După cinci ani de procese judiciare Sudzucker Moldova (SM) a reuşit să-şi revendice de la S.A Orhei Vit (OV) aproape 10 mil. de lei.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la un comunicat de presă al SM, prima cerere în privinţa OV pentru „încălcarea flagrantă a termenilor contractuali de plată” SM a adresat-o în instanţă în 2009.

„Conflictul dintre părți a fost soluționat atunci pe cale amiabilă și prevedea plata integrală a datoriei și a cheltuielilor de judecată, iar cuantumul amenzilor a fost redus cu 50%”, se afirmă în comunicat, unde se mai menţionează că pârâtul a fost obligat să ramburseze datoria și să achite cheltuielile de judecată abia după sechestrarea conturilor bancare ale acestuia.

Companiile au restabilit ulterior relațiile de afaceri, dar peste doi ani, compania Sudzucker Moldova a fost din nou nevoită să meargă în instanță, cu alte două cereri de recuperare a creanțelor.

În perioada 2009-2014 au avut loc peste 60 de întruniri în instanțele de judecată. Punctul a fost pus în data de 29 octombrie 2014, când Curtea Supremă de Justiție a confirmat corectitudinea solicitărilor înaintate de Sudzucker Moldova, iar la sfârșitul anului trecut toate datoriile au fost recuperate.

„Pe durata acestor ani, conducerea companiei a fost învinuită în repetate rânduri de „principialitate exagerată”. La început, am încercat să ajungem la un compromis. Dar s-a dovedit că, conform regulilor de joc ale „businessului moldovenesc”, compromisul este interpretat de către oponenții lipsiți de scrupule drept poziție slabă”, menţionează speakerul comitetului de Conducere al Sudzucker Moldova, Alexander Koss.

Potrivit spuselor sale, SM a hotărât ferm să nu facă jocul cuiva, construind în Moldova un business după modelul european.

„Suntem gata să ne apărăm drepturile în instanță, în conformitate cu legea și cu prevederile contractuale, până în momentul în care va triumfa dreptatea”, subliniază top-managerul SM. (Detalii citiţi pe site-ul agenţiei www.infotag.md, la rubrica „Comunicate de presă”).

Commentarii [ 6 ] adaugă comentariu

  1. 2015.01.23 16:27 Ana
    Nu stiu daca Sudzucker a primit asa sume mare, cheste ca Orhei Vit nu are asa sume mare...
  2. 2015.01.23 16:29 Grisa
    Acuma sa fie liniste si pace intre Bilinkis si Koss?
  3. 2015.01.23 20:32 Maria
    Nu stiu, am impresia ca zahar la noi este mai scump ca la Rominia si Ucreina, de ce?
  4. 2015.01.24 10:53 Braj
    Ei trebue sa caute un compromis...
  5. 2015.01.24 10:56 Zamira
    Asta inseamna ca judecata la noi functioneaza uneori efectiv?
  6. 2015.01.24 12:51 Liviu
    Pentru mine si Koss are dreptate si dl Bilinkis, el vre ca dulceata sa fie mai eftin pentru noi...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.