Finanţe

​BNM A INTRODUS MONITORIZARE SPECIALĂ ÎN TREI CELE MAI MARI BĂNCI DIN ŢARĂ

12 iunie, 2015

Banca Naţională a Moldovei (BNM) a introdus monitorizare specială în trei cele mai mari bănci din ţară – BC Moldova Agroindbank S.A., BC Moldindconbank S.A. şi BC Victoriabak S.A.

Surse din cadrul conducerii acestor bănci au relatat corespondentului „INFOTAG” că nu-şi fac griji pentru situaţia financiară a băncilor, considerând că managementul nu poate fi responsabil de problema transparenţei acţionarilor, care trebuie rezolvată de proprietarii băncilor şi organele de control şi monitorizare a sectorului bancar.

Dacă excludem cele trei bănci problemă – Banca de Economii (BEM), Banca Sociala (BS) şi Unibank, în care BNM a introdus administrare specială, băncilor aflate sub monitorizarea regulatorului le revin două treimi din sistemul bancar - peste 42 mlrd. lei din 63 mlrd. lei.

Procedura de monitorizare pe un termen de trei luni prevede obţinerea de către BNM din aceste bănci a informaţiei ce vizează actuala activitate operaţională, precum şi administrarea corporativă şi componenţa acţionarilor. În avizul primit joi seara de conducerea Moldova Agroindbank, Moldindconbank şi Victoriabak, este vorba despre desfăşurarea în bănci a auditului extern de către companii internaţionale incluse în lista indicată de BNM.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.