Finanţe

​UE VA ACORDA MOLDOVEI SPRIJIN FINANCIAR DOAR DUPĂ SEMNAREA ACORDULUI CU FMI

27 iulie, 2015

Uniunea Europeană va acorda Moldovei sprijin financiar şi va desfăşura expertiză tehnică pentru dezvoltarea şi modernizarea republicii doar după ce va fi semnat un acord cu FMI.

Despre aceasta s-a vorbit în cadrul primei şedinţe a Subcomitetului RM-UE pentru cooperare economică, desfăşurată în week-endul trecut la Chişinău şi prezidată de viceministrul Economiei, Octavian Calmîc şi şeful sectorului pentru asistență macro-financiară, Unitatea pentru țările din vecinătatea UE, din cadrul Comisiei Europene, Dirk Lenaerts.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la comunicatul Ministerul Economiei, părțile, au avut un schimb de opinii despre situația macroeconomică din Moldova și cea a UE, despre perspectivele de accelerare a cooperării bilaterale în contextul implementării reformelor ce derivă din DCFTA, despre politica fiscală, monetară, evoluțiile privind inflația și balanța de plăți, managementul finanțelor publice, cooperarea în domeniul statisticii, precum și posibilitatea acordării asistenței financiare în cadrul suportului bugetar.

Părțile au convenit asupra identificării comune a soluțiilor de redresare a situației financiar-bancare din Republica Moldova.

Reuniunea Subcomitetului a fost precedată de o videoconferință RM-UE, organizată la sediul Delegației UE din Moldova. În cadrul acesteia s-a discutat despre asigurarea stabilității financiare în Moldova, ce reprezintă o condiție pentru acordarea asistenței financiare de către Comisia Europeană. Un alt subiect a fost implementarea prevederilor Acordului de Asociere ce țin de măsurile antifraudă și control al fondurilor UE și cooperarea instituțiilor de resort din Moldova cu OLAF (Oficiul European de Luptă Antifraudă).

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.27 15:35 Alex
    Fara FMI noi nu putas sa facem nimic chear cu domnosoara Sandu!
  2. 2015.07.28 16:04 Elena
    Ei lucrez in tandem strict!!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.