Finanţe

​PROBLEMELE DIN SECTORUL BANCAR GUVERNUL INTENŢIONEAZĂ SĂ LE REZOLVE CONFORM PRACTICII INTERNAŢIONALE

31 iulie, 2015

Candidatul la funcţia de Prim-ministru al Moldovei, Valeriu Streleţ, intenţionează să rezolve problemele din sectorul financiar-bancar conform celor mai bune practici internaţionale. După cum relatează corespondentul agenţiei „INFOTAG” de la şedinţa Parlamentului, despre aceasta candidatul a declarat prezentând Programul de activitate a Guvernului pentru 2015-2018.

„Noi trebuie să ducem la bun sfârşit ancheta de la Banca de Economii, Unibank и Banca Socială. Avem raportul Kroll, dar nu este suficient pentru a şti exact ce s-a întâmplat. Noi trebuie să aflăm câţi bani a cheltuit statul în persoana Băncii Naţionale, pentru a şti cum să acţionăm în continuare pentru a returna banii”, a menţionat Streleţ.

Potrivit spuselor sale, „sunt necesare acţiuni, inclusiv audieri noi în Parlament, pentru şi măsuri din partea Băncii Naţionale”.

Răspunzând al întrebările deputaţilor privind acţiunile Guvernului în acest sens, Streleţ a spus că „acţiuni eficiente sunt necesare din partea Băncii Naţionale”.

„Pentru mine este evident că trebuie să fie respectată legea. Fiecare structură de stat este obligată să-şi îndeplinească obligaţiunile. În prezent acţiuni sunt necesare din partea Băncii Naţionale. Guvernul îşi va îndeplini sarcinile funcţionale, conform legii”, a menţionat candidatul pentru Premier.

Întrebat dacă vor fi pedepsiţi vinovaţii, dacă printre aceştia vor fi persoane apropiate viitorului Premier, Streleţ a spus că „nu Guvernul pedepseşte”.

„Pentru mine este evident că legea trebuie să funcţioneze, iar vinovaţii să fie pedepsiţi”, a subliniat Streleţ.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.07.31 13:14 Folr
    Nu cred ca Dorin de la BNM este vinovat!

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.