Finanţe

​SPICHERUL ANDRIAN CANDU A CREAT O COMISIE PENTRU DESEMNAREA CANDIDATURII LA FUNCŢIA DE ŞEF AL BNM

02 octombrie, 2015

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a dispus vineri crearea unei comisii pentru organizarea concursului public privind selectarea candidaților la funcţia de Guvernator al Băncii Naţionale (BNM).

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la serviciul de presă al Parlamentului, din comisie vor face parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, societății civile, mediului academic, reprezentanți ai mediului bancar profesional și experți independenți.

Activitatea comisiei va fi monitorizată de reprezentanţi ai organizațiilor internaționale și corpului diplomatic acreditat în Republica Moldova.

Conform Legii cu privire la Banca Naţională, şeful BNM este desemnat de Parlament la propunerea spicherului, însă Candu a decis crearea unei comisii pentru a asigura transparenţa procesului de selectare a candidatului şi condiţii egale pentru toţi doritorii de a participa la concurs.

Prima şedinţă a comisiei va avea loc săptămâna viitoare pentru a defini metodele de lucru, criteriile de selectare şi termenii de depunere a dosarului.

După cum a informat „INFOTAG”, pe 21 septembrie Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, a demisionat, motivând prin imixtiunea politicului în activitatea BNM. În baza acestei decizii FMI a refuzat să semneze cu Moldova un nou memorandum, propunând să se revină la tratative după desemnarea noului şef al BNM.

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2015.10.04 23:49 feodor
    Candu a violat legea! Candu atenție! DE nu este petrecut un concurs public direct? Condițiile și criteriile nu sunt publice… De ce asupriți concursul public cu aberații de genul: «condițiile de selectare a candidatului»? De ce illegal filtrați concurenții-candidați prin «condițiile de selectare a candidatului»? De ce violați LEGEA Nr. 199 din 16.07.2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcţii de demnitate publică Articolul 6. Ocuparea funcţiei de demnitate publică (4) Pentru ocuparea unor funcţii de demnitate publică prin numire se organizează concurs în condiţiile legii.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.