Finanţe

​RETURNAREA MILIARDULUI ÎN MOLDOVA POATE DURA ŞI 30 DE ANI – EXPERT INTERNAŢIONAL

05 octombrie, 2015

Perioada de returnare în Moldova a miliardului de dolari furat din sistemul bancar al ţării ar putea dura de la 5 la 30 de ani, a declarat expertul Institutului Basel pentru Guvernare, Pedro Pereira, la postul de televiziune Realitatea.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, expertul a spus că „cazuri similare sunt foarte puţine în lume şi populaţia Moldovei ar trebuie să înţeleagă că este un proces îndelungat şi dificil”.

„Primele cazuri de returnare a unor sume atât de mari durau câte 25-30 de ani. Drept exemplu avem „cazul Lazarenco” din Ucraina, unde procesul de returnare a banilor a durează deja 15 ani. Şi deşi o parte din bani a fost returnată în Ucraina, a rămas o sumă enormă, care urmează a fi restituită”, a precizat expertul.

În opinia sa, „pentru a ancheta asemenea infracţiuni acţiunile trebuie să fie coordonate şi bine gândite, astfel, toţi paşii întreprinşi de autorităţile moldoveneşti trebuie completate cu acţiuni în acest sens ale structurilor internaţionale”.

„INFOTAG” precizează: Concursul anunţat de BNM pentru desfăşurarea celei de-a doua etape a anchetei furtului miliardului de dolari a fost câştigat de agenţia britanică Kroll.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.