Finanţe

AIPA A ACORDAT COMPANIEI STANDART VIN PLUS CIRCA 4 MIL. LEI PENTRU O LINIE INEXISTENTĂ DE SORTARE A CIREŞELOR

20 noiembrie, 2015

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a acordat circa 4 mil. lei companiei Standart Vin Plus pentru presupusa procurare a unei linii de sortare a cireşelor.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, despre aceasta a relatat presei preşedintele uniunii republicane UniAgroProtect, Alexandru Slusari, spunând că acest fapt a fost depistat de viceministrul Agriculturii, Nicolae Olaru.

„Înainte de a primi subvenţii de stat pentru această linie, compania a fost inspectată de specialiştii AIPA, care au confirmat procurarea şi instalarea utilajului”, a menţionat Slusari.

Conform regulamentului AIPA, subvenţiile sunt acordate doar după ce proiectul este aprobat la nivel local şi semnat de reprezentanţii autorităţilor locale, Cadastru, precum şi controlorii agenţiei, care confirmă existenţa utilajului şi exploatarea acestuia.

Alexandru Slusari afirmă că în prezent sunt întreprinse tentative de a instala utilajul pentru „a arunca praf în ochi” şi a demonstra că „nu s-a făcut nicio fraudă…”, deoarece totul corespunde regulamentului.

„INFOTAG” precizează: Frauda cu linia de sortare a ieşit la iveală în urma scandalului, principalii figuranţi ai cărui sunt fostul ministrul al Agriculturii, Vasile Bumacov, şi directorul AIPA, Petru Maleru, care se acuză reciproc de corupţie.

Commentarii [ 3 ] adaugă comentariu

  1. 2015.11.20 18:35 David
    Nu credati ca numai AIPA este corupta, da si dl Bumacov, el nu este sfint si curat!
  2. 2015.11.20 18:38 David
    Bumacov teme procurorii care mai degrabba sa ocupe cu disu...
  3. 2015.11.21 15:04 Valet
    Si Bumacov, si Maleru sunt corupt...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.