Finanţe

​PREŢUL UNEI ACŢIUNI MOLDOVA AGROINDBANK A AJUNS LA 1710 LEI

27 aprilie, 2016

Trendul de preţ al acţiunilor Moldova Agroindbank se deplasează rapid în sus. Potrivit agenţiei „INFOTAG”, marţi la piaţa de valori a fost înregistrată o tranzacţie de vânzare a unei acţiuni la preţ de 1710 lei, ceea ce este cu 340 lei mai mult decât luni, 25 aprilie, când au fost vândute două acţiuni ale acestui emitent la preţ de 1370 lei pentru o acţiune.

Acum o săptămână în lista de vânzare au fost incluse mici pachete de acţiuni la preţ de la 1030 lei, 1050 lei şi 1100 lei. Săptămâna trecută toate pachete au fost vândute. Unii analişti au apreciat aceasta ca „dorinţa cumpărătorului de a obţine dividende în cazul în care adunarea anuală va decide achitarea dividendelor pentru rezultatele anului 2015”.

Unii participanţi profesionişti ai pieţei de capital, intervievaţi de corespondentul „INFOTAG”, asociază o deplasare atât de rapidă a acţiunilor băncii cu scopul „de a fixa preţul mediu al acţiunilor pentru o anumită perioadă de timp”.

„Putem presupune că aceasta se face intenţionat de acţionarii, pachetele căror, de 43%, Banca Naţională le-a declarat „concertate”, ordonând proprietarilor să le vândă”, a spus interlocutorul agenţiei.

După cum a relatat anterior „INFOTAG”, primul pachet, de 3,53%, acţionarii nu l-au vândut, iar termenul de vânzare al celui de-al doilea, de 39,58%, expiră la 2 iunie 2016.

„Nu este exclus că proprietarii acestui pachet încearcă să formeze un preţ nou, mai mare, pentru a efectua tranzacţia şi de a câştiga cât mai mulţi bani”, a menţionat participantul pieţei.

Alte surse, care cunosc bine acest subiect, au explicat corespondentului agenţiei, că aceste tranzacţii cu 1-2 acţiuni la un preţ mai mare nu are însemnătate pentru stabilirea indicelui „preţului mediu”.

„Pentru definirea indicelui unui asemenea preţ, conform documentelor normative, este necesar ca pe piaţă să se vândă şi cumpere volume de acţiuni în limitele a 10-15% din emisie”, a spus sursa.

„INFOTAG” precizează: Joi, 28 aprilie, va avea loc adunarea anuală generală a acţionarilor Moldova Agroindbank, care printre altele va examina repartizarea profitului pentru anul 2015.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.04.27 13:09 Stas
    Ata inca este putin...
  2. 2016.04.27 13:12 Efim
    Vse eto PRODELKI Platona, kotorii snova cito-to uje zamutil...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.