Finanţe

​MOLDOVA AGROINDBANK VA ACHITA ACŢIONARILOR DIVIDENDE ÎN MĂRIME DE 160 LEI PENTRU O ACȚIUNE CU NOMINALUL DE 200 LEI

28 aprilie, 2016

Adunarea Generală Anuală a Acționarilor Moldova Agroindbank (MAIB) a aprobat joi propunerea conducerii de a plăti dividende pentru anul 2015 în mărime de 160 de lei pentru o acțiune cu valoarea nominală de 200 de lei. După achitarea impozitului pe dividende, în mărime de 6%, acționarii vor primi pentru fiecare acțiune 150,4 lei.

După cum a relatat corespondentul „INFOTAG” de la eveniment, la adunarea anuală s-au prezentat acționarii care dețin 52,3% din acțiunile cu drept de vot. Acesta este un indicator înalt, având în vedere că acționarii care dețin 43% din acțiuni, recunoscute „concertate” de Banca Națională, sunt lipsiți de dreptul de vot.

Președintele Comitetului de Conducere al MAIB, Serghei Cebotari, prezentând raportul despre rezultatele financiare ale băncii în anul 2015, a atras atenția acționarilor asupra condițiilor în care a activat banca, câștigând peste 377 mil. de lei profit (după audit – „I”).

Printre factorii nefavorabili bancherul a numit expunerea economiei la șocurile externe, lipsa de finanțare, pe care partenerii externi ai Moldovei au „înghețat-o”, micșorarea exportului cu 15,9%, a importului - cu 25%, banilor muncitorilor migranți - cu 30%.

„Devalorizarea valutei naționale în anul 2015 față de dolarul american a constituit 26%, iar față de valuta unică europeană - cu 13%”, a subliniat Serghei Cebotari.

Adunarea a fost aprobat planul de afaceri pentru dezvoltarea băncii în anul 2016, la baza pentru cărui consiliul MAIB a pus raportul dolarului american față de euro la nivel de 1,12, iar media cursului de schimb al leului moldovenesc față de dolarul SUA la nivel de 21 MDL:$1.

Planul de dezvoltare a băncii în anul curent prevede majorarea activelor până la 19,2 mlrd. lei (creștere cu 5%), portofoliul de credite până la 11,9 mlrd. lei (creștere cu 7%), depozitelor până la 14,8 mlrd. lei (creștere cu 5%). (Detaliile privind decizia adunării generale a băncii citiți în următorul flux de știri al agenției „INFOTAG”).

Commentarii [ 1 ] adaugă comentariu

  1. 2016.04.28 18:44 Filaret
    Era asteptat, bine si frumos, bravo lui Cebotari ca face tot ce este posibil pentru actionarii minoritari...

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.