Finanţe

​SERVICIUL FISCAL SPRIJINĂ INVESTITORII PRIN SIMPLIFICAREA PROCEDURILOR

30 mai, 2016

Reformele desfăşurate au drept scop crearea unui mediu competitiv pentru investitori, pentru ca aceştia să poată beneficia de cele mai inovative instrumente ale administrării vamale. Despre aceasta a declarat şeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, la întrevederea cu Thomas Moser – directorul companiei Danube Logistics – investitor principal şi operator al Portului Liber Internaţional Giurgiulești.

Potrivit agenţiei „INFOTAG”, cu referire la administraţia companiei, părţile au discutat o serie de aspecte care necesită a fi optimizate în vederea asigurării unei bune funcționări a portului și creării de condiții favorabile pentru rezidenții acestei zone. A fost stabilită o agendă de acțiuni care se preconizează a fi întreprinse în perioada imediat următoare de către grupul de lucru constituit în acest sens. Printre acestea - identificarea soluțiilor de simplificare a procedurilor vamale, ajustarea cadrului legislativ existent, astfel încât noile prevederi să reglementeze inclusiv activitatea portului.

Potrivit consilierului european în domeniul vamal, Rosario de Blasio, că la adoptarea deciziilor se vor lua în calcul cele mai bune practici ale UE pentru ca rezultatele obţinute să corespundă standardelor internaţionale.

Thomas Moser a salutat propunerile constructive ale Serviciului Vamal, care vin nu doar să simplifice comerțul internațional al Republicii Moldova, dar și să încurajeze investițiile adiționale ale companiilor autohtone și internaționale în PILG.

„INFOTAG” precizează: ICS Danube Logistics SRL, societate cu răspundere limitată, este investitorul general şi operatorul portului. Acţionari ai Danube Logistics sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Danube Logistics Holding BV (Olanda). Portul este construit pe malul Dunării, la gura Prutului, în apropiere de Giurgiuleşti.

Commentarii [ 2 ] adaugă comentariu

  1. 2016.05.31 08:40 Mihai
    Sa vada, ca dl Vrabie este luptator.
  2. 2016.05.31 08:44 Vica
    Dl Vrabie sa face curatina la vama, el face asta corect si cinstit.

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.