Finanţe

​MARIAN LUPU, ÎN AUSTRIA, ÎN DISCUŢII DESPRE ATRAGEREA INVESTIŢIILOR AUSTRIECE

27 iunie, 2016

Cancelarul Austriei, Christian Kern, și-a exprimat sprijinul pentru parcursul european al Republicii Moldova în cadrul unei întâlniri cu președintele Partidului Democratdiin Moldova (PDM), Marian Lupu. Oficialul din Austria și-a arătat deschiderea de a fi contactat în continuare, atât pe linie oficială, cât și pe linie de partid, pentru stabilirea formelor de sprijin din partea Austriei pentru Republica Moldova, potrivit unui comunicat de presă al PDM. La rândul său, Marian Lupu a menționat că Austria este un partener strategic pentru Republica Moldova, subliniind că între PDM și SPÖ s-a stabilit un parteneriat strategic de o perioadă lungă de timp, atât pe linia PES cât și la nivel bilateral.

Lupu, a fost sâmbătă, 25 iunie, oaspete al Congresului Partidului Social Democrat din Austria (SPÖ). În cursul vizitei, el a avut întrevederi cu Christine Freilinger, ambasadoarea desemnată a Austriei în Republica Moldova, Rudolf Lukavsky, reprezentantul Camerei de Comerţ şi Industrie a Austriei, cu Andreas Schieder, președintele Grupului Parlamentar SPÖ, Christine Muttonen, vicepreședinte la Adunarea Parlamentară a OSCE, purtător de cuvânt pentru Relații Externe și Politici Europene al Grupului Parlamentar SPÖ, Petra Bayr, președinta Comitetului Politici de Dezvoltare, membră a Grupului de prietenie Republica Moldova-Austria, Gerhard Marchl, reprezentant Karl Renner Institut.

În discuțiile cu reprezentanții Partidului Social Democrat din Austria, Marian Lupu a mai abordat subiectul atragerii investițiilor austriece în economia Republicii Moldova, iar un subiect aparte a fost dedicat negocierilor în formatul 5+2 privind soluționarea diferendului transnistrean.”Urmează să sistematizăm vizitele și consultările pe seama mai multor subiecte de ordin politic și economic, în special cu privire la integrarea europeană a Republicii Moldova”, a punctat Marian Lupu.

Referitor la rezultatele referendumului din Marea Britanie, partenerii austrieci au menționat că, în pofida acestui fenomen, social-democrații austrieci, precum și social-democrații europeni sunt și mai concentrați asupra consolidării și dezvoltării Uniunii Europene. ”Brexit-ul nu va reorienta atenția partenerilor europeni de la Parteneriatul Estic, de la statele semnatare ale Acordului de Asociere și de la Republica Moldova”, a fost mesajul social-democraților austrieci transmis președintelui PDM Marian Lupu.

adaugă comentariu

adaugă comentariu

  • nume
  • email
  • mesaj
Multumim!
Comentariul dvs. va fi publicat după aprobarea administratorului.